Wednesday, February 11, 2009

A bit from my mind

halu
susah nak cari masa nak tulis kat blog ni..
hidup kat kampus dipenuhi dengan segala macam kerja yang semestinya kerja-kerja sebagai seorang insan yang bergelar pelajar.ini adalah masa yang di'culik' sementara menunggu ahli lain untuk perbincangan yang semestinya perbincangan tentang kerja di kampus.
Tiba-tiba terfikir tentang kehidupan masa sekolah rendah dan menengah dulu...Difikirkan kembali hm masa-masa itulah yang terbaik dalam hidup saya,tiada tekanan,tiada benda yang boleh menyebabkan saya mahu menangis.Walau segarang dan setegas mana pun guru-guru yang pernah mendidik saya dahulu tapi saya tak pernah terasa ingin berhenti dan 'give up'..Tapiiiiiiiiiiiiii..... bila di keadaan dan ketika ini,semua benda terasa payah,susah,menyesakkan nafas dan banyak lagilah.
Namun sesusah dan sepayah mana sekalipun semua yang saya lalui saat ini,saya yakin semuanya akan membawa kepada satu senyuman yang amat panjang di masa hadapan kelak.AMEN.
Saya yakin dan akan berbangga pada diri sendiri di masa hadapan kelak apabila saya akhirnya menyedari bahawa apa yang saya lalui saat ini membentuk saya menjadi seorang insan yang dewasa,matang dan membentuk jati diri saya yang sebenarnya.Terima kasih yang teramat pada kehidupan ini.
Jadi buat semua kawan-kawan yang terasa nak give up seawal ini,jangan sesekali lakukannya..Sedari dahulu apa manfaatnya di masa hadapan than make you desicion after that.The most important is think as long as you can before made a conclusion.
"Renung-renungkan..."

No comments:

Post a Comment